Fixat min blogg!!

Idag är ja ledig å det är såååååå skönt...Så idag har jag suttit vid datorn ända sen förmiddagen till nu och försökt mig på att ända utseendet på min blogg..Tyckte den såg så tråkig ut å ville göra nå mer personligt, men det är mkt pyssel med dessa kodmallar man ska skriva i. Jag tycker iaf att ja lyckats bra å få till det så som jag fått det...Kanske inte e den snyggaste bloggen men den duger änsålänge tills ja kommer på nå bättre att göra...Så nu är den mer personlig så känns skönt att fått till det..Nu är det nog dags att slita sig från datorn å göra nå annan nytta...He de!!


bakdag!!

Idag har jag jobbat och det flöt på som vanligt, jag gjorde lite havrebollar åt de gamla och de brukar gilla det.. 
Nu är jag hemma och håller på att baka lite bröd, vilket ja skulle gjort igår men det kom annat ivägen så då fick ja ta det idag helt enkelt..Och idag är det ju en sån där snöig dag så då kan man passa på att göra lite husmorliga saker:). Så nu sitter ja å väntar på att de ska jäsa klart på plåten så jag får slänga in dem i ugnen och för att sedan avnjuta ett nybakat bröd med en kopp blåbärssoppa..
Senare idag ska jag baka ytterligare ett bröd som är väldigt gött..Det är lika bra att baka lite så man har ett lager men inte för mkt för blir inge gott om det får ligga för länge i frysen. Kommer lägga ut recept på bröden senare för de som vill ha....
Måste kila bröden väntar.........ha de!!!

Kycklingfile fylld med mozzarella, soltorkad tomat och färsk basilika!!

Denna rätt blev jag bjuden på av min vän A förra veckan och tyckte det var jättegott, så igår gjorde jag den hemma och blev lika gott då med:)..Jag har även provat att fylla fläskfile med samma innehåll och det blev väldigt gott..Det gjorde jag för ett tag sen när jag hade middagsbjudning, och alla tyckte det var gott och blev mätta och belåtna...Så här kommer receptet för er som vill ha..Perfekt till  helgmiddag eller till lite festligare ändamål..Till rätten serverade jag klyftpotatis och rödvinsås. När ja gjorde rätten med fläskfile så gjorde jag hasselbackspotatis och bearnaisesås.. Beasåsen skulle nog passa fint till kycklingen oxå...Välj efter eget tycke och smak!!!


(Här har jag serverat kycklingen med hemmagjord
klyftpotatis och knorrs rödvinsås).

4 port

4 st kycklingfilebröst
8 st soltorkade tomater i olja, eller bara torkade.
8 tunna skivor mozzarellaost
Färsk basilika
1 tsk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 krm salt
½ - 1 tsk flytande honung

Tillbehör
Klyftpotatis
Rödvinsås

Börja med att göra klyftpotatisen och stoppa in den i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
Skär ett snitt i kycklingarna. Stoppa 2 skivor ost, 2 tomater och ca 4 bladbasilika i varje filé. Blanda ihop balsamvinäger, olja, honung och salt. Pensla sedan runt om filéerna och lägg dem i en ugnsäkerform, salta ev lite ovan på. Stek de i ugnen samtidigt som potatisen. Tar ca 25 minuter. Servera med rödvinssås och någon slags sallad..Smaklig måltid!!


Seg....

Då var helgen över å en ny vecka har börjat..I lördags var jag på fest hos M sen var vi ut på solo, men denna gång var det inge vidare kul å vet ej varför men så kan det bli ibland...Hade mkt roligare när jag å A var på solo förr förra helgen...I  söndags tog jag bara det lugnt å vila och så blev det 2 filmer och en kycklingbåt på det:)...Vi såg death race och Saw V. Death race var ganska bra men Saw var väl sådär, var precis som de andra filmerna och när ska de få ett slut....
Nu har jag nyss slutat jobbet å sitter fortfarande kvar å väntar på att martin ska hämta upp mig sen så ska vi handla lite..Sen hade jag tänkt baka lite bröd för det har tagit slut hemma så måste ju fyllas på..Jag brukar baka bröd för det e godast å man kan göra så mkt olika sorter, det e bara fantasin som sätter gränser:)...NÄ nu ska ja klä på mig å gå ut ha de!!

Pastasås med kräftor och smak av saffran&tomat!!

Denna pastasås gjorde jag för första gången i måndags å den var inte helt fel:), det blev jättegott och rekomenderas!!

(jag serverade pastasåsen med fullkornsbandspagetti och grönsallad med spenat och avocado)

Ingredienser;
1 burk cremé fraiche saffran&tomat
1 burk kräftstjärtar
7-8 st färska champinjoner
1 klyfta pressad vitlök

Gör så här:
Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i svampen och stek den nån minut.
Tillsätt creme fraichen och pressad vitlök. Låt puttra några minuter på svag värme. Lägg i kräftorna och stäng av värmen.
Servera med valfri pasta och grönsallad..Smaklig måltid!






Äntligen helg!!

Gud så skönt med helg nu när man jobbat hela veckan å helgen som var..Jag har vart så trött hela denna vecka på jobbet, men har lyckats tagit mig igenom dagarna ändå...
Helgen kommer nog bli rätt lugn förutom imorgon då det ser ut att bli fest  så det det ska bli kul att dansa sina luviga ben:)...men vart festligheterna ska hållas det visar sig imorgon...Så nu snart ska ja åka iväg till systemet och inhandla något gött gött att dricka, å det blir väl cider som vanligt..I
kväll får det bli en mys kväll för mig å martin med lite god mat å film...Jag tänkte laga potatisgratäng med pepparbiff och kantarellsås, det e himla gött det..Filmen vi ska se blir nog Max payne om ja får som ja vill förstås:) men det ska nog inte vara nå problem med den saken...Trevlig kväll!!


Keso omelett serverad med makrill i tomatsås och avocado!!

Dagens lunch på jobbet fick idag bli kesoomelet med makrill och avocado..å det var gott gott och en super enkel lunch att tilllaga. Bra när man känner att man inte har tillräckligt med tid.

Ingredienser; (1pers)
2 ägg
1/2 dl mjölk
3 msk keso
lite salt och peppar
1/2 avocado
1 burk makrill i tomatsås

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt sedan keso och kryddor. Häll upp äggsmeten i en liten smord ugnsäker form.
ställ in i ugnen cirka 15-20 minuter.
Lägg sedan upp den färdiga omeletten på en tallrik och servera med makrill och skivad avocado.

Bild tagen av mig!








Yes man!


I söndags så var vi på denna film yes man som i stort sett handlar om att han ska säga yes till saker å ting i livet, men kanske säger ja till lite väl mkt å konstiga saker. Filmen var lite smårolig genom hela filmen. Så helt klart sevärd tycker jag om man gillar hans humor:)...Annars kan ju jim bli lite överdriven i vissa filmer men jag diggar han och tycker
han e en härlig prick...Så detta är ett film tips från mig!!!

Tjej fest!!

Igår hade vi en liten tjejfest på 4 pers hemma hos A, och jag hade väldigt skoj....Vi spelade rita & gissa och det är rätt skoj men kan vara lite svårt ibland närman ska rita ordspråk för man får ju inte använda sig av siffror eller bokstäver, sen e man så kass på ordspråk så blir inte lätt att gissa heller...Sen spelade vi ölspel med kort som vi alltid brukar göra:)...å full blir man:)...Senare på kvällen var det dags att inta krogen och då splittrades vi tjejer, jag å A ville gå på Solo och M och T ville gå på silver dollar...Det var första gången jag var på Solo och måste dock säga att jag gillade källarbaren mer för nu var det bara så stelt och trist där och dåligt med sittplatser...Men ja hade kul med A där, vi dansa hela natten lång. Så kvällen var väldigt lyckad..Tack tjejer för en kul kväll!!!

Toppen mascara!!

I tisdags så var jag och inhandlade en ny mascara som heter Extra Volume Collagen, och den är verkligen toppen tycker jag.. Jag fick nys om den när jag läste en tidning och då tänkte jag varför inte prova och se vad den går för..Jag blev helt klart nöjd och kan verkligen rekomendera den. Den ger mkt volym och kladdar inte alls som många andra mascaror gör i början när de e nya, men denna gjorde det inte å det tycker jag är super för det hatar jag när mascaror gör...Så förtillfälllet så har det blivit min favorit bland en djungel av olika mascaror, annars så har jag använt maxfactors mascara 2000 calorie dramatic look och den är oxå väldigt bra..Våga testa ni oxå!!!


Nyårsafton 2008!!

Då var detta året över och det nya året har börjat, så får hoppas det blir ett bra år för alla...Jag ska iaf försöka se till att mitt år blir ett bra år:)...Här kommer lite bilder från vår nyårsfest!!


lite smått å gott som jag och A fixat..och allt var rensat när kvällen var slut:)    
     
  



RSS 2.0