Hygien utbildning!

Idag har jag vart på hygien utbildning, som vi ska gå varje år..Föreläsaren var livsmedelsinspektören själv, och måste säga det e lite tjatigt att gå denna utbildning varje år. Det som de tar upp är ju sånt man vet och sånt de pratar om  varje gång, men det e ju bra för de som är nya och veta vilka regler som gäller när man arbetar i kök.Det är ju enormt viktigt med hygien och städning i ett kök, för bakterier gillar att sprida ut sig.. Sen blir det så jobbigt att bara sitta å lyssna å jag får så svårt att koncentrara mig å då går det till slut bara in och ut genom öronen. Han gjorde även lite bakterietest på lite olika saker som några personer valt ut. Det var en skärbräda, kniv, osthyvel, gaffel och hans vigselring. och alla dessa saker var rena och diskade för hand. Sen skrev han upp en skala på tavlan som visade om det var godkänt, avikelse eller underkänt. 0-10 godkänt, 11-30 avvikelse och 31 och uppåt var underkänt.
Så nu ska ja berätta vad de olika sakerna hade för värden.
Skärbrädan - 24 alltså avvikelse
Kniv - 11 oxå avvikelse
Osthyveln - 100 så det var defenetivt underkänt
Gaffeln - 175 lika så underkänt
Vigselring - 898 så där kan man säga väldigt smutsigt

Så nu vet ni att allt som ser rent ut kanske inte är så rent som man vill tro..
Så var noga med att hålla rent så inte bakterier börja gro och föra med dig massa dåliga saker.

Nog om det och över till mitt normala liv:)..när ja kom hem idag från utbildninen så var det bara att ta tag i packningen igen, man tror man inte har så mkt att packa men det har man..Så nu är det kartonger å säckar å kassar tame tusan överallt, men imorn då börjar vi flytta så skönt ska det bli när allt e klart.
Nu ska ja gå och göra lite god juice och med det måste ja bara säga, att juicemaskinen är en av de bästa investeringar ja gjort..Blir så gott å nyttigt för den delen med, och så vet man att det inte e några tillsatser eller konstigheter i..

Ha de bra!!

Dessa söndagar!!

Tänk vad söndagar e tråkiga ibland, men det är ju en dag då man kan passa på att få lite saker gjort..eller så bara latar man hela dagen å det e inge fel det heller..
Idag har ja då inte latat iaf..vi har packat ännu mer, tvättat, gått promenad i det kyliga vädret, bakat mjuk pepparkaka..Bjöd över mina föräldrar på fika för de skulle hämta lite saker som var deras...
Men nu snart ska jag å martin sätta oss i soffan å mysa och se filmen step brothers..Får hoppas den e rolig men det e få komedier idag som e så där roliga så man skrattar rakt igenom hela filmen...
Hoppas en sådan film snart kommer komma, skulle iaf vara på tiden.
Ha en trevlig kväll för det ska ja ha!!!


packning!

Ja då har man packat lite mer inför flytten men det är lite kvar att packa ner..Kan ju inte packa allt när man måste använda vissa saker dagligen..Vi har även hunnit med å handlat lite mat oxå..
Ikväll ska vi äta indisk mat, så hade tänkt att göra chicken tikka masala, för det är en väldigt god indisk rätt enligt mig:)....så får hoppas det blir bra när ja ska laga den oxå...Visar det sig att det blev gott i gott gott så delar ja självklart med mig av receptet...Så nu ska ja bege mig in i köket och marinera kycklingen  så den hinner stå några timmar.
See you later!!!

ost och kasslerpaj

Igår eftermiddag hade jag bjudit hit min kära syster och hennes son på ost och skinkpaj. Sen såg vi filmen Narnia 2.
Pajen blev god och omtyckt av alla..Så tänkte dela med mig av receptet till er..


OST OCH KASSLERPAJ

Pajskal;
                                               
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
En nypa salt

Fyllning;
350g kassler
3 dl riven grevéost
3 ägg
3 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här!
Blanda ingredienserna till pajskalet till en deg, gärna i en matberedare. Kavla sedan ut eller tryck ut degen i pajformen.
Grädda sedan i 200 grader i 15 minuter. Skär kasslern i bitar och tiv osten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Tillsätt osten. Ta ut pajen och lägg kasslern på pajbotten och häll sedan över ost och äggblandningen. Sänk värmen till 175 grader och ställ in pajen och grädda ytterligare 50 minuter. Servera med en god färgglad sallad...

Thailand närmar sig med storm steg!!

Idag har jag å martin vart på banken å beställ thailändsk valuta, för vi lär ju ha något att shoppa loss på:)...å shoppa det ska ja defenetivt göra där, måste passa på när det e så billigt....åhhhhhhhhhhhh ja längtar så det kan ni väl förstå:D...

När vi ändå var på stan så passade jag på att kika in på åhlens å där köpte ja mig ett par vantar å en mössa..Det lär man ju ha för det börjar ju bli väldigt kallt nu, så då lär man se till att vara varmt klädd..Fast det ja saknar är en vinterjacka men det tänkte ja titta efter i thailand å finns ingen där så får det bli en tripp till borlänge efter hemresan..hoppas inte det bli så mkt kallare fram tills dess.

Annars har ja inte gjort så mkt mer idag än jobbat...Bakade kakor på jobbet å de vart mumsiga må ja säga...snipp snapp slut, där var sagan slut!!!!!!!!!!!!!!!!


Dagens motto!

"Var inte rädd för motstånd, kom ihåg: det är i motvind och inte medvind som en drake stiger"


Friterad banan!

Nu kära läsare hade ja tänkt börja lägg in lite recept i min blogg så mi kan bli inspirerade..och förhoppningsvis kommer
ni tycka om det också, men smaken e som baken delad:)..Idag får ni ett recept på friterad banan med glass.

En super god dessert som smakar
precis som på kina restaurangen här
i stan, tycker ja iaf...




FRITERAD BANAN (4port).

2 dl iskallt vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 bananer
Glass
Lönnsirap

Gör så här!
Blanda vatten, mjöl, bakpulver i en bunke till en slät smet. Skala bananerna och skär dem på längden och sedan i halvor. Vänd ner bananerna i smeten och blanda om. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader.  Fritera sedan några bananer åt gången i ca 2-3 minuter, vänd runt bananerna efter halva tiden. Lägg sedan upp på hushållspapper för att rinna av.
Servera bananerna med några skopor god vaniljglass och ringla över lönnsirap över bananerna.



SMAKLIG MÅLTID!!!!!


Dagens dag!

Ja då har man avklarat denna dag på jobbet. När ja kom till jobbet imorse så fick ja reda på att diskmaskinen gått sönder å det var ju inte såvidare skoj..Att en diskmaskin är trasig när man jobbar i kök det e drygt, för då lär man diska allt förhand, å hur kul e det på en skala när det e en massa disk..inte speciellt kul...
förutom jobb så har ja även tränat och om sisådär en timme så blir det restaurangbesök med min vän camilla...Undra vart man ska gå antingen blir det akropolis eller kina..Men vi sa vi skulle pröva akropolis för att vi aldrig ätit där, men å andra sidan så är det ju så himla gott med kina mat å det e nått ja aldrig tröttnar på:)..så vad det blir återstår å se.
Nej nu ska ja göra mig iordning hade ja tänkt å vara lite social med kära martin...ha de ha de

Dagens motto!!

"Den som aldrig misslyckas, är den som aldrig försöker"

Ledig!

Idag är ja ledig efter att ha jobbat hela helgen, och det är skööönt.. Så vad gör man en ledig dag som denna, jo jag har fixat till mitt hår hos min frisör, packat lite inför flytten som sker om en och en halv vecka..
Jag och min darling har nämligen köpt ett hus å det ska bli så spännade att flytta in och det kommer bli så otroligt skönt att ha något eget och kunna göra som man vill. Sen slipper man tänka på grannar när man spelar hög musik eller har fest m.m. Det kommer bli en enorm skillnad för oss iaf speciellt för mig som aldrig bott i hus, men nu är den drömmen uppfylld å vad som väntar oss det återstår å se....
Nu ska jag gå och göra mig en smoothie, sen är det bara vänta på att M ska komma hem så vi kan åka handla lite, sen blir det lite träning som en avslutning på denna dag..


Välkommen till min blogg!!!

Hej på er nära å kära och ni okända som tiitar in..Jag hade tänkt att blogga om allt möjligt som kommer en på tanken..
Mycket mat och bakning kommer det säkerligen att bli men mycket annat smått å gott...Så låt bloggandet börja från och med nu...
smiles_419.gif

RSS 2.0